Снимка: Община Варна, архивПрокарването на новата тръба за отпадни води от южните

...
Снимка: Община Варна, архивПрокарването на новата тръба за отпадни води от южните
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Варна пред БНР: Прокарването на новата тръба за отпадни води се бави заради удълбочаването на езерото

Снимка: Община Варна, списък

Прокарването на новата  тръба  за отпадни води от южните варненски региони до пречиствателната станция в село Тополи се бави поради удълбочаването на  езеро то, стана ясно от думи на зам.-кмета на  Варна  Христо Иванов през днешния ден пред .

 

Фекалният водопровод би трябвало да бъде заровен под езерното дъно, което няма по какъв начин да се случи, до момента в който се дълбае по транспортния кулоар. Коридорът ще попозволи във Варненското и Белославското езера да влизат огромни кораби, като един от обслужваните обекти ще е  пристанище то на  Ахмед Доган, пише dunavmost.com .

По информация на Иванов държавната компания " Пристанищна инфраструктура " би трябвало да завърши удълбочаването на 9 септември.  Тръба та пък щяла да е подготвена до края на ноември, какъвто е срокът за реализация на финансирания от Министерство на регионалното развитие ремонт. Малко след старта на реконструкцията варненският кмет Иван Портних изрази надежда  тръба та да е приключена доникъде на лятото, само че това не се случи. Тия дни фекалното замърсяване навършва година, най-малко откогато някои институции се разбрали за него.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР